Președintele Klaus Iohannis ținând un discurs tinerilor liberali

În anul 2019, luna septembrie, Tineretul Național Liberal a organizat una dintre cele mai frumoase școli de vară din istoria organizației, unde s-au regăsit persoane importante din lumea politică românească, precum domnul președinte Klaus Iohannis, domnul președinte al Partidului Național Liberal Ludovic Orban sau eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Pentru câteva zile, localitatea Venus a fost epicentrul cunoscutei școli de vara TNL, care reușește an de an să unească utilul cu plăcutul în beneficiul tinerilor. Activitatea tinerilor liberali a debutat cu un mesaj de susținere din partea președintelui TNL, Mara Mareș, subliniind faptul că președintele Klaus Iohannis și-a câștigat popularitatea și încrederea tinerilor români, prin implicare și sprijinul pe care le-a oferit, de fiecare data, proiectelor și inițiativelor noastre. S-a continuat cu o dezbatere pe tema: „România și Uniunea Europeană post alegerile europarlamentare din 26 mai: s-a schimbat ceva?”. „Socialism Sucks” unul dintre cele mai atractive workshop-uri de la școala de vară, a reușit să adune sute de oameni într-o cameră care la prima vedere părea încăpătoare, dar s-a dovedit învinsă de toți membrii TNL, dornici să afle de la senatorul Florin Cîțu cum economia slabă din jurul Partidului Social Democrat, prin programe guvernamentale prost gândite și ineficiente, a creat datorii enorme României, fără să aducă niciun plus în calitatea vieții cetățenilor. Strâns legat de viața cetățenilor a fost și workshop-ul ținut de doamna președinte PNL București, Violeta Alexandru, care a discutat despre nevoia acerbă de îmbunătățire a comunicării între ONG-uri și instituțiile statului, despre faptul că de multe ori asemenea organizații își fac treaba mai bine și mai eficient decât organele delegate să se ocupe de anumite domenii, însă sunt uitate sau ignorate pentru simplul fapt că nu au aceeași viziune politică „roșie ca trandafiri”.  Alte workshop-uri au atins teme precum Fakenews-ul, leadership-ul sau limbajul trupului, principale subiecte în care s-au dezbătut încercările și cutumele despre lumea politică în care trăim.

Așa cum era evident, după ore lungi în care tinerii liberali au acumulat informație nouă și utilă traseului lor profesional, a venit și timpul și pentru puțină relaxare, care s-a materializat într-un fabulos concert marca Delia, unde artista a reușit să se bucure de toată atenția mulțimii, pregătită de ultimele momente de vară din anul 2019. Gândul că peste 1000 de persoane vor petrece, a făcut ca până și magazinele să rămână deschide în afara sezonului, un plus pentru economia locală.

Delia nu a fost singura artistă care a întreținut atmosfera, ansambluri tradițional-balcanice au cântat și dansat împreună cu tinerii, arătând cum culturi diferite reușesc să se îmbine într-un spectacol de neuitat, pentru toate preferințele.

Președintele Romaniei, Klaus Iohannis împreună cu Mara Mareș, Președintele TNL, la Scoala de Vară

De departe cel mai important moment al școlii de vară a fost prezența domnului președinte Klaus Iohannis și a domnului președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, care au subliniat importanța implicării și profesionalismului în dezvoltarea României. „Convingerea mea fermă este că ţara noastră are mare nevoie de oameni tineri în mediul privat, în administrația locală, în administrația centrală, în politică în general”, a spus președintele Klaus Iohannis, centrând ideea de dorință fermă pentru aducerea noastră, a tinerilor, în procesul de reîmprospătare cu idei noi în fiecare colț unde birocrația și vechea meteahnă își fac simțită prezența, deoarece noi suntem cei care vom urma părinților noștri, noi urmăm să cârmuim o țară mai departe, iar acest lucru se poate face numai dacă ne implicăm de acum. Întărind cele spuse de către domnul președinte, domnul Ludovic Orban a pus pe linia întâi câștigarea alegerilor prezidențiale fără drept de apel, subliniind că un câștig de așa nivel înseamnă încă o slăbire a PSD și un pas puternic către scopul final, o Românie Normală, în care tinerii nu mai pleacă peste hotare, în care cetățenii beneficiază de condiții decente de viață în țara lor. Cuvintele spuse de domnul președinte PNL Ludovic Orban și de către domnul președinte Klaus Iohannis la Școala de Vară au o putere semnificativă pentru membrii TNL, fiind prima oară când simțim că România este așa de aproape de o reală schimbare.

Școala de Vară este și vă rămâne un reper de ”așa da” pentru următoarele generații. Se poate spune că singura lege nescrisă din aceste zile a fost să-ți faci cât mai mulți prieteni. În timpul petrecut anul trecut, am văzut cu toții numeroase prietenii legându-se, prin dezbaterile purtate pe diferite teme sau în momentele de relaxare. Cred cu tărie că experiența aceasta este un moment de cugetare pentru lucruri frumoase, plecând de la workshop-urile utile, până la micile lucruri prin care s-a ajutat economia locală. Prin astfel de evenimente, lumea se bucură și își încarcă bateriile, pentru a fi gata să construiască, prin idei și fapte, o Românie demnă, de care să fim mândri!