Peste 50 de tineri și studenți liberali au fost prezenți la cea de a XV-a ediție a Cafenelei Liberale, organizată de Tineretul Liberal Clujean și Clubul Studențesc Liberal.

Tema discuției s-a axat pe “Schimbările climatice, între mit și realitate”, iar invitat al evenimentului a fost doamna Adina Croitoru, Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Geografie la Universitatea Babeș Bolyai, Cluj-Napoca.

Schimbările climatice generează în mod constant implicații: media temperaturilor crește, cantitățile și tiparele precipitațiilor nu mai sunt la fel, ghețarii se topesc accelerat, iar nivelul mediu al mărilor și oceanelor este în creștere pe întreaga planetă.

În cadrul Cafenelei Liberale am discutat despre trecut, prezent și viitor, despre schimbările climatice care au avut loc pe planeta noastră, așa cum au cunoscut-o strămoșii noștri, despre cum o știm noi astăzi și despre cum vom dori să o lăsam generațiilor viitoare.

A fost o dezbatere axată atât din punct de vedere al scepticilor, care consideră că nu trebuie să ne îngrijorăm foarte tare cu privire la  încălzirea climatică, deși susțin că ea se manifestă, cât și din punct de vedere al celor mai aprigi susținători, care spun că trebuie luate măsuri radicale și urgente.

Atât numărul impresionant de participanți la dezbatere, cât și seriozitatea cu care subiectul a fost tratat demonstrează că noua clasă politică în formare, înțelege importanța problemelor de mediu și necesitatea urgentă de a găsi soluții și a dispune măsuri adecvate, în proporție cu gravitatea situației. În calitate de tineri politicieni, avem misiunea de a ne informa corect și complet, inclusiv cu privire la problematicile de mediu și de a ne implica activ în protejarea naturii.