Liberalii arădeni, campanii de succes în mediul online și sprijin pentru familiile afectate de Covid prin ,,Rețeaua Solidarității”

TNL Arad s-a adaptat contextului neobișnuit, generat de pandemia COVID-19. Tinerii liberali din Arad au demarat trei campanii de succes în mediul online, apreciate la nivel național: ,,Politica Altfel”, ,,Gândul de Luni” și ,,Arad, istorie și strălucire”. De asemenea, tinerii liberali din Arad au dat dovadă de responsabilitate și grijă față de comunitate, prin implicarea în proiectul ,,Rețeaua Solidarității”. Voluntarii au ajutat persoanele aflate în izolare și persoanele vârstnice pentru a face față pandemiei. Rețeaua Solidarității a fost un succes în primul rând pentru că a arătat forța comunității de a se mobiliza în momentele dificile și capacitatea de a dărui.

Traversăm o perioadă dificilă, generată de pandemia COVID-19, care a afectat țările din întreaga lume. Cum s-a simțit la Arad această perioadă și cum s-au implicat tinerii liberali?

Mă bucur să constat că Aradul este într-adevăr un oraș al solidarității. Exact cum s-a numit și campania ,,Rețeaua Solidarității”, inițiată de Consiliul Județean Arad, împreună cu ONGurile, campanie la care s-au alăturat și tinerii liberali arădeni. Este vorba despre o campanie care s-a axat pe acoperirea nevoilor de bază, astfel încât prin acțiunile voluntarilor au fost protejați cetățenii cu risc mare la expunerea COVID-19. Echipa TNL a ajutat persoanele vârstnice, vulnerabile, cu risc ridicat sau cele aflate în izolare, furnizându-le produsele necesare, precum alimente, medicamente sau chiar suport psihologic, unde a fost cazul. În vremuri grele, oamenii se ajută, iar asta a făcut și echipa TNL Arad, care s-a mobilizat exemplar și a arătat solidaritate, însoțită de fapte concrete.

Cum și-a ajustat TNL Arad agenda în acest context neobișnuit, pentru a respecta totodată restricțiile impuse de pandemie?

Perioada aceasta ne-a forțat să digitalizăm anumite domenii din administrație, precum plata taxelor și impozitelor sau depunerea anumitor documente la instituții ale statului, precum primăriile. Toate aceste lucruri au dovedit că este posibilă o scădere în masă a birocrației. Apreciez că în segmentul digitalizării și-au adus cea mai mare contribuție colegii noștri de la Tineretul Național Liberal, care au demonstrat cu adevărat că noi suntem #GenerațiaAltfel. Vorbind de digitalizare, pot să spun că alături de echipa TNL Arad am început să ne focusăm pe comunicarea online gândind mai multe proiecte pentru social media. Înainte de pandemie aveam stabilite câteva workshop-uri de educație politică și administrativă, dar din cauza faptului că pandemia nu ne-a mai permis să ne întâlnim ne-am folosit de tehnologie și, astfel, am început o campanie de informare în mediul online, care se numește ,,Politica Altfel”. Campania are scopul de a prezenta tinerilor, și nu numai, cele mai importante atribuții ale instituțiilor esențiale ale statului. Campania a început cu episodul – Separarea puterilor în stat, continuând cu alte episoade educative precum cele despre președintele României, Guvernul României, Parlamentul României, președintele Consiliului Județean, primarul, consiliul județean și Parlamentul European. Clipurile pot fi vizionate și pe canalul de YouTube al TNL Arad. Prin a doua campanie, intitulată ,,Gândul de Luni”, ne dorim să transmitem la începutul fiecărei săptămâni mesaje motivaționale și inspiraționale, prin care să oferim energie și o stare de bine prietenilor noștri de pe Facebook și Instagram. O altă campanie gândită de TNL Arad, ,,Arad, istorie și strălucire”, se va desfășura pe Instagram. Prin aceasta ne-am propus să promovăm și să scoatem în evidență clădiri istorice din Arad, împreună cu detalii mai puțin cunoscute și de impact despre acestea. Mă bucură faptul că aceste campanii au avut succes și că am fost contactați de colegi din țară care ne-au felicitat și chiar ne-au cerut ponturi. Vom continua să ne concentrăm pe comunicarea online, fiindcă pentru tineret rămâne unul dintre cele mai importante instrumente de comunicare.

Suntem în continuare în stare de alertă. Ce recomanzi cititorilor noștri?

Este important să fim conștienți că pericolul nu a trecut. Este esențial să fim atenți la respectarea măsurilor pentru a ne proteja atât pe noi, cât și pe cei din jur: purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor și a obiectelor pe care le atingem în mod frecvent, respectarea distanțării sociale, evitarea locurilor aglomerate. Consider că doar împreună, prin responsabilitate și credință, putem depăși această perioadă dificilă.