Mara Mareș adresându-se tinerilor în deschiderea evenimentului

Cea de-a doua ediție a evenimentului „TNL TECH HUB –Smart Administration” a avut loc în grădina sediului central al Partidului Național Liberal – Aleea Modrogan, 1 – pe data de 6 iulie. „Smart Administration” a fost posibil datorită implicării active a tinerilor liberali atât din București, cât și din restul țării, sub coordonarea unor oameni precum Octavian Oprea și Marian Oancea.

Evenimentul a avut ca scop promovarea administrațiilor liberale din România, dar și promovarea tinerilor cu potențial, care se remarcă prin atingerea celor mai înalte standarde în domeniul lor de activitate. Așadar, ziua a fost împărțită în două etape separate de un lunch break: un panel comun pentru toți vorbitorii și participanții și organizarea unor grupe tematice de lucru sub îndrumarea unui vorbitor per grupă. Întreg evenimentul a urmărit să ofere o atmosferă relaxată, prietenoasă, astfel încât numeroșii participanți să se simtă cât mai confortabil. Prin urmare, clasicele scaune au fost înlocuite cu bean bags aranjate la umbra cortului sau a copacilor, iar participanții au fost încurajați să-și aducă pălăriile și ochelarii de soare, în conformitate cu o zi toridă de iulie. 

Prima parte, panel-ul, a cuprins o sesiune de prezentări de experiențe și puncte de vedere în domeniul smart administration, oferite atât de figuri marcante ale Partidului Național Liberal, cât și de reprezentanți de succes ai domeniului privat. Cei peste 150 de participanți i-au putut asculta, pe rând, pe Ludovic Orban, Președintele PNL, Mara Mareș, Președintele TNL, Violeta Alexandru, Președintele PNL București, pe doi primari reprezentativi pentru administrația liberală, Emil Boc (Cluj-Napoca) și Vlad Oprea (Sinaia), pe tânărul viceprimar al comunei Florești, Bogdan Pivariu, dar și pe Cătălin Codreanu, Președintele Coaliției pentru Economie Digitală, și pe Felix Pătrășcanu, CEO Fan Courier. Prin urmare, discuția a pus accent pe experiențele primarilor liberali din municipii și orașe în care administrația s-a modernizat, pe transparentizarea, simplificarea colectării și cheltuirea responsabilă a banilor publici și pe implementarea de soluții inteligente pentru creșterea mobilității persoanelor.

Respectând tematica „cozy” a evenimentului, lunch break-ul a constat în răcoritoare și înghețată pentru a face față temperaturii, dar și snack-uri, nachos sau popcorn. De-a lungul pauzei, participanții, împreună cu speakerii, au purtat discuții și dezbateri pe teme de interes, precum digitalizarea administrației publice locale, dezvoltarea economică locală, dar și despre rolul important al tinerilor în rezolvarea acestor provocări. La finalul lunch break-ului, participanții au fost îndrumați către locațiile atelierelor tematice.

În cea de-a doua parte a „Smart Administration”, cei peste 150 de participanți s-au împărțit și au creat echipe separate pentru a aborda problemele cu care se confruntă administrația publică din România. Cele trei ateliere au avut ca teme: Digital Persona, e-Mobility și e-Finance. Acestea reprezintă subiecte de actualitate și de mare interes la nivelul Uniunii Europene. În final, aceste ateliere au urmărit găsirea de soluții viabile pentru a crea o administrație publică modernă, eficientă, SMART. Concluziile au fost apoi prezentate într-o conferință de presă, urmând să fie adoptată prin vot rezoluția TNL în ceea ce privește simplificarea administrației publice locale.

Evenimentul a fost succedat de o petrecere în aer liber, dedicată tuturor participanților. Răcoritoarele, burgerii și înghețata au fost acompaniate de muzică electronică, cât și de o oglindă foto, unde participanții s-au bucurat de poze cu rama evenimentului developate instant.

 


Articolul precedentȘcoala de Vară, un eveniment al TINERILOR
Articolul următorPerspectivele unei Românii moderne
Victor este un tânăr devean pasionat de tot ceea ce înseamnă politica românească încă din timpul liceului, așa că a decis să-și continue parcursul academic și profesional la București, studiind științe politice în engleză. Chiar din primul an petrecut în capitală, a profitat de toate oportunitățile ivite, începând cu implicarea în asociații de voluntariat, evenimente caritabile sau redactarea de articole pentru o publicație de renume. Decizia de a se alătura Tineretului Național Liberal a fost una naturală, date fiind afinitatea sa pentru domeniul politic, cât și principiile liberale și capitaliste după care se ghidează. În puținul timp liber rămas, Victor preferă să practice un sport de contact, să urmărească un meci de fotbal cu prietenii sau să se bucure de o ieșire de weekend, departe de agitația marelui oraș.